Puslespil til børn

Gå til tilbudet her:

Puslespil til børn er godt, udviklende legetøj og dermed en god investering. De fleste børn elsker at lægge et puslespil og mange kan begynde at øve sig på at lægge dem allerede fra omkring 1-års alderen.

Puslespil til børn - til de helt småPuslespil til børn - BarbapapaPuslespil til børn - Piratskib

Puslespil til børn er god øvelse

Det kan være en god idé at lade sine børn lægge puslespil, da det er en god læring for dem. Gennem puslespil til børn, lærer barnet at fordybe sig og koncentrere sig om en opgave gennem længere tid. Ofte bliver barnet så optaget af puslespillet, at han eller hun ikke vil forlade det, før det er lagt færdigt. Barnet lærer derfor at sidde stille, hvilket vil være en stor hjælp, når barnet begynder i skole. Puslespil til børn styrker samtidig barnets finmotorik. Dette sker, når barnet sidder og samler brikkerne op fra bordet og derefter skal vende og dreje dem, for at få dem til at passe sammen. Næste udviklende øvelse er, når brikkerne skal sættes sammen, uden at skubbe de allerede samlede brikker af.

Ved at lægge puslespil lærer barnet samtidigt at aflæse et billede og dermed at få tingene på billedet koblet sammen med de billeder, der er på brikkerne. Senere i livet vil dette kunne hjælpe barnet igang med at løse matematiske opgaver, da det sætter gang i den logiske tankegang.

Ofte vil man kunne se, at barnet vælger at lave det samme puslespil igen og igen. Dette er en god måde at styrke barnets hukommelse på, da barnet hen ad vejen vil kunne huske, hvor de forskellige brikker skal placeres.

Der er mange puslespil til børn at vælge imellem

Der findes mange forskellige slags puslespil til børn. Disse varierer meget i forhold til både motiver og antal brikker. På de fleste puslespilskasser, står der anført en aldersvejledning, som det i nogen tilfælde kan være en god idé at se bort fra. Nogle børn kan lægge puslespil med mange flere brikker, end hvad der står påført på kassen, mens andre børn har brug for færre brikker. Det er vigtigt at man som forælder tager hensyn til sit barns kunnen, da barnet hurtigt kan miste lyste, hvis puslespillet er for let eller for svært.

Pga. det store variation af puslespil til børn, er det muligt at finde ét med et motiv, der interesserer barnet. Ofte er stærke farver med en genkendelig figur et hit hos de mindste, mens de lidt større ikke nødvendigvis behøver at genkende figuren, for at finde puslespillet interessant.


 Gå til tilbudet her: